The History

Malle

Από την πρώτη στιγμή που συστήθηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης η εταιρία ΜΑΛΛΕ είναι συνώνυμη με την υψηλή αισθητική στον χώρο του επίπλου και της διακόσμησης, την πρωτοπορία και την εξέλιξή. 

47 χρόνια

Malle

47 χρόνια πολυτέλειας, μοναδικής αισθητικής και σύγχρονου design με στόχο την επίτευξη της απόλυτα διαχρονικής κομψότητας, της χρηστικότητας και της υψηλής ποιότητας. 47 χρόνια επιτυχίας, συνεργασιών, μοναδικών δημιουργιών που υπακούν στις τάσεις αλλά αντανακλούν και την ιδιαίτερη προσωπικότητα των ιδιοκτητών τους.

1976

Έναρξη

Η επί 47 χρόνια συνεχής πορεία της εταιρείας Malle δεν είναι τυχαία. Η ιστορία της ξεκίνα το 1976 σε ένα μικρό εργαστήρι στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Ο ιδρυτής της Γιώργος Μαλλές, επιχειρηματίας με διορατικότητα, επεκτείνει την δράση της σε ιδιόκτητο χώρο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας την με εξειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

1983

Πρώτο Κατάστημα

Η εταιρεία Malle ανοίγει το πρώτο (κατάστημα λιανικής πώλησης) κατάστημα επίπλων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην οδό Αγίου Δημητρίου 78. Έναν χώρο καλαίσθητο που σε λίγο κερδίζει το αγοραστικό κοινό με έπιπλα πρωτοποριακού για την εποχή design. Το κατάστημα αυτό η αρχή μιας λαμπρής πορείας του brand name Malle. Στην πορεία αυτή συμμετείχε ενεργά και η Στέλλα Μαλλέ, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διεύρυνση και εξέλιξη της  επιχείρησης.

1993

Flagship καταστημα

Η συνέχεια αυτής της επιτυχημένης προσπάθειας οδήγησε την εταιρεία στην δημιουργία του πρώτου flagship καταστήματος, ενός ιδιόκτητου τριώροφου χώρου 520τμ. στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και στην οδό Βούλγαρη 33, σχεδιασμένου από τον αείμνηστο αρχιτέκτονα Δημήτρη Τσίτσο. Το κατάστημα αυτό ύμνησε το έπιπλο μέσα από πρωτοποριακές προτάσεις, εξειδικευμένες custom made κατασκευές και έπιπλα υψηλού design από σημαντικούς ευρωπαϊκούς οίκους, δίνοντας ζωή και χαρακτήρα σε πολλές κατοικίες, γραφεία, επαγγελματικούς χώρους, πάντα πιστό στις αρχές του.

1998-2003

Βραβεύσεις

Οι συμμετοχές, οι πρωτιές, τα βραβεία και οι έπαινοι με τα οποία επανειλημμένα έχει τιμηθεί το όνομα Malle σε κλαδικές και διεθνείς εκθέσεις, ήρθαν σαν μία τρανή απόδειξη της ποιότητας και των υψηλών standards. Η Furnidec Business, η μεγαλύτερη επαγγελματική διεθνής έκθεση επίπλου τα έτη 1998, 2000, 2002 και 2003, ανέδειξε την εταιρεία με τις καλύτερες και πρωτοποριακές συμμετοχές.

2004

Maison Malle

Ένα κατάστημα πρόκληση για το αγοραστικό κοινό, καθώς μέσα σε ένα χώρο μοναδικής αισθητικής παρουσιάζονταν ολοκληρωμένες λύσεις για έπιπλα, διακοσμητικά, υφάσματα-κουρτίνες, ξεχωριστού ύφους και στυλ. Στο τριώροφο ιδιόκτητο χώρο των 520τμ. στην οδό Βούλγαρη 17, του οποίου την αρχιτεκτονική μελέτη, είχε η αρχιτέκτονας Αντιγόνη Καραμπατζού. Ο επισκέπτης μπορούσε να ανακαλύψει ξεχωριστές επιλογές που δύσκολα συναντούσε κανείς συγκεντρωμένες σε έναν χώρο. Σε αυτό το κατάστημα συμμετείχαν δυναμικά η Μάγδα και η Χριστίνα Μαλλέ, βάζοντας την δική τους σφραγίδα. Η Μάγδα με σπουδές στην αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου ασχολήθηκε με το κομμάτι του σχεδιασμού και της μελέτης, ενώ η Χριστίνα με τον τομέα μάρκετινγκ, πωλήσεων και οικονομικής διαχείρισης. Το Maison Malle υπήρξε ορόσημο για τον χώρο του επίπλου και κατάφερε να αφήσει εποχή για τις μοναδικές επιλογές του.

2007

Country Malle

Ένα ‘ανατρεπτικό’ κατάστημα σε ορεινές αποχρώσεις ήρθε να προστεθεί στην εταιρεία, το Country Malle στον παλιό Άγιο Αθανάσιο (Καιμακτσαλάν). Ένα κατάστημα με έπιπλα, αντικείμενα, δώρα σε traditional ethnic διάθεση. Ένα κατάστημα που πραγματικά κατάφερε να δώσει το δικό του ιδιαίτερο στίγμα.

2021

Malle Concept Store

Η σύγχρονη ανάγκη για δημιουργία οδήγησε στην επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και στον χώρο της μόδας. Η δημιουργική αυτή επέκταση οδήγησε με εντυπωσιακό και πρωτοποριακό τρόπο στην μεταμόρφωση του Maison Malle σε Malle Concept Store. Την επιμέλεια του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του νέου αυτού χώρου είχε η αρχιτέκτονας Αντιγόνη Καραμπατζού, με στόχο τον διαχωρισμό των 2 διαφορετικών δραστηριοτήτων σε έναν ενιαίο χώρο με συγκεκριμένη φιλοσοφία και ταυτότητα. Η εναλλαγή διακοσμητικών αντικειμένων για το σπίτι και fashion accessories, με κυρίαρχο στοιχείο τις υπέροχες τσάντες της Christina Malle που αναδείχθηκαν γρήγορα σε fashion statement pieces, υπογραμμίζει την κοινή σχεδιαστική φιλοσοφία που διέπει κάθε πρόταση των Malle Concept Store.

2023

Malle Living Interiors

Από το πρώτο Flagship Store Malle έως σήμερα η εταιρεία δεν σταματά να πρωτοπορεί, να εξελίσσεται και να ανανεώνεται. Το ιδιόκτητο κατάστημα της Βούλγαρη 33 ανακαινίζεται από την αρχιτέκτονα Αντιγόνη Καραμπατζού και ο χώρος δεν θυμίζει σε τίποτα την παλιά του όψη. Ποιοτικά έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, υφάσματα, κουρτίνες, και custom made κατασκευές κάνουν εμφανή αυτή την ανανέωση. Εξειδικευμένη ομάδα της εταιρείας, σε συνεργασία με αρχιτέκτονες και διακοσμητές καταφέρνει να υλοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο κάθε δημιουργική πρόταση. Έτσι η εταιρεία δεν σταματά να αναζητά και να ανακαλύπτει τα πιο ποιοτικά σχεδιαστικά έπιπλα και αντικείμενα προσφέροντας ότι νέο κυκλοφορεί και αξίζει μια θέση σε κάθε μοντέρνα κατοικία.

The Services

Malle

Ο σχεδιασμός ενός νέου έργου μπορεί να αποτελεί μια περίπλοκη εμπειρία με μια πληθώρα επιλογών που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ωστόσο, η εταιρεία Malle διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία για την ολοκλήρωση ενός project. H δημιουργία της πρώτης σχεδιαστικής πρότασης στηρίζεται πάντα στις ανάγκες-ενδιαφέροντα του πελάτη και αποτυπώνεται σε 2D κάτοψη, η οποία μετατρέπεται σε 3D τελική πρόταση με την συμβολή της interior designer Μάγδας Μαλλέ. Η Μάγδα Μαλλέ με σπουδές στην αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου και ενημερωμένη για τις διεθνείς τάσεις στον χώρο του επίπλου και της διακόσμησης δημιουργεί έναν πραγματικά μοναδικό και εξατομικευμένο χώρο σε κάθε του λεπτομέρεια, συνθέτοντας την επιλογή και τοποθέτηση custom made επίπλων στο σωστό υλικό, μέγεθος, χρώμα με πλήθος ολοκληρωμένων διακοσμητικών προτάσεων που αφορούν χαλιά, κουρτίνες, φωτισμό.

Επιλέξτε, συνδυάστε, εντυπωσιάστε και δημιουργήστε μαζί μας!